Τα μέλη του απελθόντος Διοικητικού Συμβούλιου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων καλούν σε συνέντευξη Τύπου με θέμα:

“ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΠΑ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017”

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του τρίτου ορόφου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας 20, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι.

Η Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδας «ΗΩΣ» τιμά την απελθούσα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων Ασπασία Λούβη, αρχαιολόγο και μέλος της Ένωσης, η οποία επαύθη από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου.

Στην προγραμματισμένη συνέντευξη αναμένεται να γίνει αναφορά στις χρόνιες παθογένειες του ΤΑΠΑ και στις αιτίες δυσλειτουργίας ενός Οργανισμού που εισφέρει εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους από τις εισπράξεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, στους μηχανισμούς συμφερόντων που στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του Ταμείου, στις ευθύνες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για ουσιαστικές αλλαγές, που οδήγησαν τελικά στην αποπομπή της.

Η Ασπασία Λούβη, με μία επιτυχημένη πορεία εκτός της σφαίρας του δημοσίου, ανέλαβε να διαχειριστεί μια εδραιωμένη για μεγάλο διάστημα πολύπλοκη κατάσταση. Αντιμετώπισε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με σπάνια τόλμη το έργο που της ανατέθηκε και επέλεξε να μην είναι διακοσμητική στη θέση που τοποθετήθηκε, ξεπερνώντας έτσι την ανοχή των συνδικαλιστών αλλά και τις αντοχές αυτών που τη διόρισαν.

Ελπίζουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΑ να συνεχίσει το έργο της απελθούσας διοίκησης με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του Ταμείου.

Καλούμε τα μέλη μας να παραστούν και να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αρχαιολόγων Ελλάδας, “Ηώς”

Share This Post!

Κατηγορίες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Πρόσφατα σχόλια